Monday, June 28, 2004

We hadden er zin in! Naar Faro met maar 25 passagiers en terug een kist vol supporters. Akke had al oranje speldjes in haar haar dus konden wij niet achterblijven en hebben bij de taxi free voor heeeeeeeeeeel veel euri een sjaal en schmink gescoord.
Bij de Heinekenhoek (hoe heet dat barretje toch, vlak voor de splitsing van de C-pier) hebben we gesmeekt of we alsjeblieft een van hun oranje boa's mee mochten nemen en Linda heeft er "vakkundig" eentje verwijderd.
Even later kwam de cockpit aan boord. Ook zij hadden er zin in en hadden een oranje vlag gekocht. Met behulp van zo'n beetje alle mannen die op het platform werkten is er een vlaggestok aan boord gekomen. Ze zouden allemaal met verrekijkers gaan kijken dus waren we het wel aan hun verplicht de vlag met uittaxiën al te laten wapperen.

Gezellig vluchtje heen. Aardige passagiers. We kregen zelfs nog een extra setje schmink van één van de heren.

Tijdens het taxiën naar de gate hebben we duidelijk laten weten wie we op kwamen halen.


Het grondpersoneel tipte elkaar met hun "walky talkys" en zo werden we onder veel bekijks binnen geleid.
Nadat alle passagiers van boord waren hebben we de afhandelaar even op een concert van oranje liedjes getrakteerd. Hij leerde ons het lied "Allee Portugal". Prachtig lied met een hoog songfestival gehalte. Sjaaltjes werden geruild. Verbroedering alom. Wie zegt dat voetbal oorlog is?En toen kwam de domper op de feestvreugde. Technisch oponthoud heet dat.En natuurlijk had FAO niet de juiste onderdelen en werd er TD vanuit Nederland ingevlogen.
Ondertussen hadden we ons onder de passagiers begeven om ze, na een uitleg van Captain Chris, de gelegenheid te geven hun vragen te stellen.
Gelukkig namen ze het heel sportief op.
Wij (cabine) mochten heel eventjes onze ogen sluiten in Hotel Mónaco terwijl TD en cockpit aan de slag ging om zo snel mogelijk onze reis te kunnen vervolgen.

Om een lang verhaal kort te maken. Zo rond kwart over 6 's ochtends landden we met een kist vol vermoeide en slaperige supporters op Schiphol. Het feestje dat wij er van hadden willen maken was een beetje in het niet gevallen maar de hollandse supporters hebben zich weer van hun beste kant laten zien. Bijna niemand klaagde. Top!
Ook wij waren natuurlijk zwaar vermoeid maar hadden desondanks wel een voldaan gevoel. Weer een vlucht die we niet snel zullen vergeten.

No comments: