Thursday, March 03, 2005

Ken je die mop van die vlucht naar Milaan? Die ging niet.
Ken je die mop van die vlucht naar Alicante? Die ging niet.
Ken je die mop van.................. Okay, okay, gisteravond was die wel grappig.
Als je na urenlang aan boord zitten met passagiers die het in het begin allemaal nog wel snappen maar na een paar uur toch lichtelijk geïrriteerd raken en zelfs heel boos worden.
Als je na al die uren passagiers beloofd dat ze van de vlucht afmogen maar er is niemand om de gate aan te sluiten vanwege de grote chaos op Schiphol.
Als je urenlang probeert uit te leggen aan de passagiers dat ............... ja wat valt er eigenlijk uit te leggen. Zelf snap je het ook niet meer, het is overmacht. Bovendien begrijp je maar al te goed dat de passagiers boos worden dat ze zolang opgesloten zitten.
Als je na 4 uur een passagier voor je hebt staan die op het punt staat te gaan flippen.
Als je denkt: "Oh, oh, als dat maar goed gaat".
Als de passagiers na 4 uur opgesloten te hebben gezeten in een stalen buis te horen krijgen dat de vlucht toch niet doorgaat en ze op stretchers in de luchthaven moeten slapen omdat alle hotels in de buurt vol zijn.
Als je dan in de crewroom zit uit te puffen en daar telkens weer een andere crew met bijna dezelfde ervaringen binnenkomt lopen. Ja, dan is het grappig!
Nu is het ondertussen een "je had er bij moeten zijn" gevalletje.

Het zoekplaatje hieronder is de bovenkant van de forward entry door. We zagen het al gebeuren dat een passagier een pak ijs in zijn kraag kreeg. Maar een man van de KLM (TLO-er?) was zo lief het er voor ons af te halen.

Image Hosted by ImageShack.us

Zo zag het er uit in de cockpit. Eigenlijk wel een uniek plaatje. Het zal best eens aardig wat jaren kunnen duren voordat dit plaatje weer genomen kan worden.

Image Hosted by ImageShack.us

Na de vlucht die niet ging staan we te wachten op de taxi die ons naar het gebouw brengt en ziet Schiphol er mooier uit dan ooit.
Als de vlucht wel was gegaan hadden we er op dit tijdstip ook gestaan. Hoeveel minder vermoeiend was het geweest voor zowel de passagiers als voor ons als we gewoon hadden gevlogen.

Image Hosted by ImageShack.us

Ook de toren lijkt ineens indrukwekkender dan anders.

Image Hosted by ImageShack.us

Na een beetje bijgekomen en bijgepraat te zijn in de crewroom staat mijn trouwe bolide nog steeds op me te wachten en moet ik hem voor de tweede keer vandaag van sneeuw ontdoen.

Image Hosted by ImageShack.us

De volgende ochtend. De tuin is nog witter dan gisteren. Vooruit, nog maar een fotootje.

Image Hosted by ImageShack.us

En Macho? Die wil nog steeds de sneeuw niet in en gunt mij die ene mooie foto van hem midden in een dik pak sneeuw niet.

Image Hosted by ImageShack.us

Chica heeft even bij de open deur gestaan en hooghartig naar buiten gekeken. Ze ligt nu weer op haar kussentje achter de verwarming. Als de prinses op de erwt.

Image Hosted by ImageShack.us


En straks ga ik precies dezelfde vlucht als gisteren proberen te doen. Ik ben zojuist opgeroepen uit mijn standby.
Stiekem hoop ik dat ik niet dezelfde passagiers als gisteren heb. Hopelijk zijn deze vanochtend al vertrokken.

No comments: