Friday, June 07, 2013

What would you do?


Wat zou jij doen als je bovenstaande huisje tegenkwam in een kringloop in Amsterdam voor maar 7,50? Meenemen? Of laten staan omdat je al moet zuchten bij al het werk dat je er aan gaat hebben om er iets leuks van te maken?
Ik heb er geen één moment over nagedacht. Ik moest en zou hem hebben. Is het een poppenhuis? Nee, volgens mij is het meer iets voor een jongen met die takel ervoor. Is het een grachtenpandje? In ieder geval een supergaaf trapgeveltje met takel aan de voorkant.
Pas thuisgekomen kwam het zuchten over al het werk dat ik er aan zou hebben. Helemaal toen bleek dat  er onderaan twee deurtjes en het latje waarin die schuiven moeten ontbraken.
Handige buurman heeft dat even voor me gefikst. Hoe lief is dat dan?
Vandaag in de bloedhete zon heb ik eindelijk de kwast ter hand genomen en ben aan de slag gegaan. Laag 1 zit erop maar ik vermoed dat er nog wel 2 bijkomen.Het hout zoog de verf als een gek op.

En af en toe dacht ik aan Djamal. Zijn zijn ouders uit een warm ver land naar Nederland gekomen op zoek naar een betere toekomst?
Woonden ze in een klein flatje in Amsterdam? Hadden ze weinig geld maar desondanks wel veel liefde voor elkaar? Want dit huisje moet toch met liefde gemaakt zijn voor Djamal?
Oh, ik draaf weer door, mijn fantasie gaat met me op de loop.
Ik heb wel even "Sorry, Djamal" gezegd toen ik zijn naam overschilderde.


What would you do when you came across this beautiful wooden playhouse in the thriftstore in Amsterdam for only 7 euros and 50 cents? Would you be tempted to take it home with you? Or would the thought of all the work you would have to make it presentable again, make you decide to turn your back on it.
I couldn't. No doubt about it, not even one second. It was mine!

I did say "Sorry, Djamal" when I painted over his name. My imagination was busy this afternoon while I was painting. I could almost see his father making this house for him with a lot of love.
His parents came to the Netherlands seeking a better future and lived in a little appartment in Amsterdam. Not a lot of money but so much love and creativity!

If I could only know the real story. How nice would that be.
I am only sure this house has been made with lots of love.

It is now covered with the first layer of paint and I guess it needs at least two more layers.

4 comments:

Marjanne said...

O ja dit kon je niet laten staan! Ik denk dat Djamal het vast leuk vindt dat zijn huisje in ere herstelt wordt!!

Brenda said...

Oooh dit zou ik ook zó meegenomen hebben hoor!! Zoiets kun je gewoon NIET laten staan! ;p Geweldig zulke vondsten!Ik ben ook dol op kringloopwinkels(&rommelmarkten)Kom dus ook nooit met lege handen thuis, haha. Succes met schilderen&pimpen verder:)Groetjes,Brenda

Blogger said...

Quantum Binary Signals

Get professional trading signals delivered to your cell phone every day.

Start following our signals NOW and gain up to 270% per day.

Blogger said...

Hottest Hip Hop Music Videos