Monday, April 11, 2011

Easter Swap and a memorial


I just got the message from Joan that she got my eastercard so I can show it now.
Just came home from the memorial to honor the victims of this terrible shooting that took place in my hometown and took the lifes of 6 of my fellow citizens.
It was an impressive memorial. Thousands of people being so quiet together that you could hear a pin drop. I got chickenskin. All this flowers and above all hundreds of  burning candles.
I hope that the families that lost their loved ones do get some consolation from it although I can not imagine how this awful big pain can be soothed.
I still can't believe this tragedy really happened in Holland and in my hometown. Still so unreal.
Never buying a crochethook anymore at the lady of the little woolshop. She saved a three year old kid and did not survive herself. It makes me wanna be quiet again.

Ik kreeg net bericht van Joan dat ze mijn paaskaart heeft ontvangen dus kan ik hem jullie nu laten zien.
Ik kom net terug van de slachtofferherdenking hier in Alphen aan den Rijn en nog een beetje onder de indruk. Heel indrukwekkend. Duizenden mensen die gezamenlijk zo stil zijn dat je een speld kunt horen vallen. Ik kreeg er even kippenvel van. Al die bloemen en vooral al die kaarsjes. Honderden!
Ik hoop dat het de nabestaanden op één of andere manier heeft gesterkt hoewel ik me amper kan voorstellen hoe zo'n groot verdriet verzacht kan worden.
Ik kan nog steeds niet geloven dat deze ramp in mijn stadje heeft plaatsgevonden. Nog steeds onwerkelijk. Nooit meer een haaknaald halen bij de mevrouw van de wolwinkel. Zij heeft een jongetje van 3 gered en heeft zelf het leven gelaten. Ik ben er stil van.


An eastercard and a memorail. Two worlds apart. Life must go on but I don't think I can ever shop in this mall again without thinking of the 6 victims. May the rest in peace.

Een paaskaart en een herdenking. Hoe ver staat het van elkaar af. Het leven moet weer doorgaan maar ik zal denk ik geen boodschappen meer kunnen doen in de Ridderhof zonder aan de slachtoffers te denken. Ik hoop dat ze rusten in vrede.

13 comments:

Sandraatsjuh said...

Whow wat een mooie kaart! prachtig met het kant!

Maar inderdaad hoe ver staat het van elkaar af.. ben blij dat je nog naar de herdenking hebt kunnen gaan.... Ik zag zojuist indrukwekkende beelden op het nieuws!

liefs

Anja said...

Ja het is idd verschrikkelijk.Veel sterkte de komende tijd.Zal denk ik nog niet zo makelijk zijn.
En de kaart is een beauty.

Dikke knuff

Dora said...

Toen ik het hoorde moest ik ook gelijk aan jou denken, en zoals je het hier beschrijft krijg ik een brok in mijn keel, niet te geloven, maar helaas moeten we nu wel geloven dat het gewoon gedaan is.
Soms is het fijn om ietwat naief te zijn, tot je met je neus op de feiten wordt gedrukt en dit was zo'n dag.


je kaart is enorm mooi!

Willy's creations said...

Prachtige kaartje heb je gemaakt..ik dacht dat je alleen de kleur geel en groen mocht gebruiken..hihi..volgens de scetch.
Is heel erg wat er bij jullie gebeurt is ...niet te bevatten...wens jullie allemaal daar veel sterkte toe!

Groetjes,Willy

Desirée-ScrapDees said...

zit hier net het nieuws te kijken waarbij de herdenking op was, het is zo ver weg waar ik woon , maar zo vreselijk dichtbij echt te erg voor woorden. Hoop van harte dat iedereen het een plekje kan geven en de mensen die het is overkomen, het een plekje kunnen geven, dit moest niet kunnen gebeuren, helaas wel dus...

Pat said...

Wow this is adorable Lisette! Love all the lace and the lovely colours. Fab!
Hugs xx

Willy's creations said...

Dat stond bij de scetch beschrijving die ik ontving......geel en groen kleuren gebruiken...lol...en ik houd helemaal niet van die kleuren ...haha.

Groetjes,Willy

SCRAP TALK said...

hoy Lisette,
Wat er daar bij jullie gebeurd is, is heel erg! Toen ik het nieuws op tv. vernam, dacht ik direct: dat is waar jij woont.
Gelijkaardig: http://www.bendevannijvel.com/feiten/aalst_inleiding.html
Ik was er een uurtje voordien in Aalst in de Delhaize en ik was hoogzwanger. We woonden toen in Aachen/Duitsland en waren op weekend bij mijn ouders in Aalst. Dit verandert je leven.
Ik leef mee met de nabestaanden bij jullie daar!

Je Paaskaart vind ik supermooi!!! Prachtig met dat kant ook!
Fijne dag!
Liefs,
xxx
C.arine.

Elly said...

Tja, wat veschrikkelijk dat kun je toch niet bedenken!
Hierdoor veranderd er voor veel mensen,héél veel...
Het kaartje is een plezier om naar te kijken,mooi hoor!

Groetjes Elly

Marjanne said...

vreselijk dat zoiets kan gebeuren. Er zijn geen woorden voor.
Je kaartje is geweldig!

Martha said...

Ja, verschrikkelijk wat er gebeurd is!! Ik heb ook nog aan je gedacht en ook wel verwacht dat je naar de herdenking was!!
Krijg het er koud van!
Wel raar om over te stappen, maar je kaart is zoals altijd super mooi!
Groetjes,
Martha

Anna said...

kippenvel!!


de kaart....mooi!

groetjes Anna.

Ans said...

Het is verschrikkelijk dat er zoiets kan gebeuren.

Je kaart is heel vrolijk.

Liefs Ans